Det är vi som arbetar på Fridhems Barnträdgård.
Här berättar vi lite om oss själva.


Catharina

Jag är fröken i storbarnsgruppen Vitsippan, där jag började hösten 2002.

Är född och uppvuxen i Stockholm. När jag gått ut gymnasiet flyttade jag till Umeå och bodde där i tre år. Jag arbetade på Umeå waldorfskolas fritidshem och på lekskolan.1986 flyttade jag ner hit till Simrishamn, där jag tillbringat hela somrarna under min uppväxt.

Jag har fyra barn, två flickor och två pojkar. Vi bor på en gård utanför Simris-hamn och har lite ”husdjur” av olika slag. När mina barn var små arbetade jag inom äldreomsorgen på ett gruppboende för dementa. Jag distansutbildade mig till undersköterska.

Mina barn är nu äldre och det är roligt att arbeta med barn i lekskoleåldern. Nu med erfarenhet av egna barn och livet, men man lär sig ju och utvecklas ständigt.

Jag har, under fem av åren på Fridhem, distansutbildat mig till waldorförskole-pedagog och är nu färdig.Chaja

Jag heter Chaja Beghin och är född i Belgien, men har bott i Sverige i många år. Jag har gått i waldorfskola i Tyskland och studerat på folkhögskola, på Rudolf Steinerseminariet i Järna och på Stockholms Universitet.

Jag hade diverse olika arbeten och varit hemma med mina tre barn i omgångar, innan jag började som vikarie och eftermiddagsfröken på Fridhem. Detta i samband med att två av mina barn började här. Sedan 2005 har jag haft en egen småbarnsgrupp.Louise

Jag heter Louise Colding.

Efter många år inom barnsjukvård och socialt arbete med barn, hittade jag waldorfpedagogiken. Jag utbildade mig till walldorförskolepedagog och arbetade på waldorflekskolan i Lund, innan jag hittade paradiset här på Österlen.

Jag tycker mycket om att vistas i naturen osch följa årstiderna och att ta tillvara vad naturen ger. Jag försöker behandla vår jord med vördnad och tacksamhet.

Det är därför en stor tillfredsställelse att ha till uppgift att laga mat åt barnen på lekskolan. Jag får använda biodynamiskt odlade grönsaker och bra råvaror. Vi upplever dofter och smaker och ett intresse för vad vi äter.

Barnen är matglada, och springer efter en härlig utevistelse i vår fina trädgård, in till den väntande maten.Maria

Jag heter Maria Lagrelius och är född och uppvuxen i Kristianstad.

Som 19-åring började jag ut och resa, mellan turerna arbetade jag bland annat som fritidsledare.

Jag har genomgått en konstskoleutbildning och även en utbildning i textilfomgivning på Capella gården. Har haft många samlings- och separatutställningar. Jag var en av initiativtagarna till en levande verkstad med textil, keramik och målning.

Sedan 1997 bor jag på Österlen med mina två barn, som gått här på Fridhem, och ett antal husdjur. Jag har vikarierat på Fridhem i snart tolv år. Jag arbetar nu i köket på BlåsippanSofia

Jag heter Sofia Sandberg och är storbarnsfröken på Blåsippan. Född i Uppsala och efter många långa vägar via Piteå, Malmö, Närke, Indien Nepal och Thailand hamnade jag till slut här på Österlen Jag bor på en liten gård i Grevlunda tillsammans med man, två barn, katter och höns.

Är musiker och spelar fiol, piano, flöjt och slagverk.

Nu har jag arbetat på Fridhem i fyra år och går tredje året på Waldorfförskollärarutbildningen i Stockholm Tidigare har jag arbetat med lite av varje men främst inom vård och omsorg. Intresset för waldorfpedagogik och antroposofi har funnits länge. För mig är det en självklar och naturlig helhetssyn på människan och livet.

Jag är därför väldigt glad att få arbeta med barnen i en så fin miljö som Fridhemsbarnträdgård är.
Medarbetare

Catharina
Chaja
Louise
Maria
SofiaFRIDHEMS
BARNTRÄDGÅRD
Waldorfförskola
på Österlen  

 

Copyright © Fridhems Barnträdgård    Senast uppdaterad 8/2-2014 0:51